Lienden MC1 - SDS'55 MC1 12-9-2015 Vanochtend rond 6.30 uur zal in menig ouderlijke huiskamer geroepen zijn, ma kom eruit ik moet naar het voetbalveld. Als antwoord zal er geklonken hebben, meid je hoeft er pas om 9.00 uur te zijn, ja maar anders kom ik te laat. Waarom waren de dames van SDS zo zenuwachtig?, nou gewoon, het was vandaag hun eerste wedstrijd als compleet nieuw MC1 Team. Bij aankomst bij SDS om 8.50 uur stond het grootste gedeelte al klaar. Nadat we aangekomen waren en omgekleed werd de opstelling bekent gemaakt. Dit werd voor sommige toch iets te veel, en opeens waren er een paar misselijk en moest het halve team naar de wc. Maar gelukkig was het alleen wedstrijd spanning en was het zo weer over. OPSTELLING: ACHTER Keepster Julia Hol Laatste man Anke van den Hudding Voorstopper Tamara Bruil Recht Fleur van den Berg - Marjolein Blankespoor Links Fabienne Hendriksen MIDDEN Links Scharon Elbertsen - Denise van der Wal Mid mid Esther Bouw Rechts Tamarra van Huigenbos - Marieke VosKamp VOOR Links Julia Goorhuis - Liza Alers spits Lize Hol Rechts Michelle Bruil Na de warming up en wat praktische tips begon de wedstrijd, en wat voor wedstrijd. Lienden kwam gelijk opzetten, maar werd achterin vakkundig gestopt. En dan zou je denken dat het van onze kant alleen maar de ballen wegrossen zou zijn, niets van dat alles als ze de bal kregen losten ze dat voetballend en met kort tikwerk knap op. In de 8e minuut mocht Lize een corner nemen, de bal werd aangenomen door Michelle en in het zijnet geschoten. Onder tussen was Lienden in de breedte sterker maar ze kregen geen kans, wij wel in de 20e min, Michelle werd diep gestuurd maar helaas was het schot vanaf de 16 meter te zacht. 3 minuten later was het na mooi tikwerk en een geweldige steek pas van Michelle, die Lize alleen voor de keepster zette, helaas schoot ze net tegen de goed uitkomende keepster aan. Op slag van rust kreeg Lienden een enorme kans, de bal viel op een meter of 6 van de doellijn, precies in de voeten van een Lienden speelster. maar haar schot werd zeer knap gestopt door Julia. In de rust de meiden een groot compliment gegeven voor het geleverde spel en de getoonde wilskracht. In de 2e helft was voetbal hoofdzakelijk op het middenveld, af en toe kwamen Lize en Michelle met goed samenspel heel ver maar echte kansen, zoals in de 1e helft kregen we niet meer. Daar tegenover stonden wat afstandsschoten van Lienden die niet erg ver langs het doel gingen. meer kansen kregen ook zij niet. Maar opeens kregen we een penalty tegen, een speelster kwam in de 16 ter en werd onderuit gelopen vond de scheidsrechter, ik dacht het ook, maar naar de wedstrijd vertelden de meiden dat ze gewoon over haar eigen benen was gestruikeld? Helaas werd de strafschop onhoudbaar binnen geschoten, 0-1 maar de meiden gaven niet op, en af en toe kwamen we een teen lengte te kort om net het laatste tikje te geven waardoor Lize of Michelle erdoor waren. Op het einde van de wedstrijd kwamen we een keer of 3 goed weg, door afstandsschoten die zeer goed werden ingeschoten, 3x juichte de Lienden aanhang maar ze waren 1 ding vergeten, er stond nog een keepster, en niet zomaar één maar een geweldige keepster met super reflexen. 1 maal dook ze een onhoudbare bal (dacht iedereen) uit de hoek, en 2x tikte ze een hoge bal net onder de lat over het doel. Waardoor het 1-0 voor Lienden bleef. Over de gehele wedstrijd gezien, niet geheel onverdiend, maar een gelijkspel had ook gemogen. Meiden ook al hebben we nipt verloren, jullie hebben met zijn allen een geweldige wedstrijd gespeeld. TOP.